Gezondheidsvoordelen van sushi

    Sushi is een gerecht waar mensen over de hele wereld van genieten. Het is een Japans hoofdgerecht dat al meer dan 700 jaar bestaat (de versie van sushi die wij kennen en waarderen bestaat echter pas 200 jaar). Hoewel er een schijnbaar eindeloos aantal variaties zijn, wordt de meeste sushi vaak geacht een aantal verrassende gezondheidsvoordelen te hebben. We delen de verschillende voordelen met je. Heb je honger? Bestel dan sushi bij sushi dordrecht.

     

    Hart gezondheid

    Sushi staat bekend om zijn grote hoeveelheid geconcentreerde omega-3 vetzuren. Dit is een groot voordeel van sushi. Deze vetzuren fungeren als een gezonde vorm van cholesterol die helpt bij het voorkomen van verstopte slagaders.Omega-3 is ook in verband gebracht met het helpen verlagen van de bloeddruk. In sushi met meerforel, haring, tonijn en zalm vinden we de meeste omega-3 vetzuren. Heerlijk en heelrijk dus!

    Hormoonhuishouding

    Sushi is vaak in dunne vellen gewikkeld. Dit noemen we nori. Het is in feite zeewier. In zeewier treffen we allerlei gezonde stoffen aan, zoals jodium. Je moet er ook weer niet te veel van eten, maar het is zeker goed, in een normale dosis, om je hormoonhuishouding in balans te houden. 

    Versterkt het immuunsysteem

    In de verschillende sushigerechten vinden we vis, maar ook wasabi en andere smakelijke dingen. De vele variatie zijn echt de moeite waard, probeer ze allemaal. Het leuke is dat door de verschillende gezonde stoffen in sushi, zorgen voor de versterking van het immuunsysteem. Je wordt minder snel ziek wanneer dit systeem op orde is. 

    Bloedsomloop

    Door ijzerrijk voedsel te eten, stimuleer je de aanmaak van rode bloedcellen. Dat geeft een boost aan de stofwisseling, bloedsomloop. verbetert de huidskleur, haargroei en je geneest sneller. Bijvoorbeeld als je jezelf per ongeluk met een mes snijdt. 

    Categories: Geen categorie