Populairste klusjes in de horeca

  Uit onderzoek ik gebleken dat veel studenten naast hun opleiding een bijbaan hebben in de horeca. Dit heeft onder andere te maken met de flexibele werktijden, en natuurlijk de fooien die je kunt ontvangen als werknemer in de horeca. Er zijn natuurlijk verschillende functies die je in de horeca kunt uitvoeren als student. In dit artikel worden er een paar van deze functies besproken.

  Studenten die werken

  Ruim de helft van de studerende jongeren werkt naast zijn of haar studie. Het overgrote deel van deze studenten blijkt buiten dit ook nog te doen buiten de schoolvakanties om. De studenten die werken blijken ook nog een aardig wat uren te maken naast hun opleiding, zo werken de studenten tot 25 jaar die een bijbaan hebben gemiddeld 14 uur naast hun opleiding. Als een van de populairste bijbanen wordt hierbij werken in de horeca aangestipt door studenten.

  Bediening in de horeca

  De meeste studenten kiezen ervoor om als bijbaan te gaan serveren in bijvoorbeeld een restaurant, of in een bar. De grote voordelen van serveren in de horeca voor studenten is dat ze de vrijheid hebben om zelf hun tijden te bepalen, en ook is het vaak avondwerk waardoor ze overdag gewoon naar school kunnen gaan. Daarnaast biedt het een redelijk salaris, en wordt er naar sluitingstijd vaak nog even na geborreld.

  Keukenhulp

  Veel studenten kiezen ervoor om naast hun studie te gaan werken als keukenhulp in de horeca. Onder keukenhulp worden diverse klusjes verstaan zo kun je borden moeten afwassen of juist helpen met het bereiden van de gerechten.

  Barpersoneel

  Wat veel studenten ook leuk vinden om te doen is om te werken als barman of barvrouw in de horeca. Aangezien veel studenten toch al ervaring hebben met het uitgaansleven vinden zij het leuk om daarnaast ook af en toe achter de bar te staan.

  Horecabaan zoeken

  Er zijn veel verschillende manieren om in bijvoorbeeld Amsterdam opzoek te gaan naar een baan in de horeca. Zo kun je gewoon op de baas afstappen, online solliciteren of via uitzendbureaus aan de slag gaan. Een van de uitzendbureaus die de leukste horecabijbanen aanbiedt in Amsterdam is doenhoreca.nl. Dus wanneer je als student op zoek bent naar een bijbaan in de horeca dan is doenhoreca.nl een goede optie, zo kan je daar je jezelf inplannen. Heb je invloed op je eigen rooster waardoor deze goed te combineren is met je studie.

   

  Categories: Geen categorie