Al eens gedacht aan een fietsvakantie?

  fietsen op vakantie

  Veel mensen stoppen al bij het lezen van de eerste regel. De gedachte dat je moet fietsen op vakantie, dat vinden ze te veel moeite. Maar ze  hebben niet door dat het ook fantastisch kan zijn. Naast dat het gezond en uitdagend is, kan een fietsvakantie ook heel goedkoop zijn. En al eens nagedacht over de prachtige uitzichten? In deze blog bekijken we de voordelen van de fietsvakantie.

  Fietsen is natuurlijk goed voor de gezondheid!

  Door te gaan fietsen verbruik je natuurlijk veel energie, hierdoor zul je tijdens je vakantie niet aankomen maar juist afvallen. Ideaal voor degene die bang te veel aan te komen tijdens de vakantie. Met zo veel beweging ben je alles al weer kwijt na de lunch. Je valt niet alleen af, ook is het een training voor het hele lichaam. Je algemene conditie gaat vooruit en voor je het weet ben je na je vakantie helemaal in vorm. Dat is nog eens wat anders dan hangen in een all-inclusive in Antalya…

  Uitdaging voor iedereen

  Een fietsvakantie is totaal verschillend van een vakantie met de auto. Zo moet je voor het donker aankomen bij je slaapplek, fietsen in het donker is namelijk een stuk gevaarlijker in verband met verkeer. Maar je kunt de fietsvakantie ook nog uitdagender maken door niks te plannen. Je bent hierdoor dus vrij om te gaan waar je maar wilt. Het wordt een uitdaging om op tijd een hotel te vinden, met kinderen is dat misschien niet zo leuk. Daarnaast kun je met de fiets op veel meer plekken komen en meer zien dan mensen met de auto. Tijdens een fietsvakantie kun je dus optimaal genieten van de eindeloze uitzichten.

  Besparing op je budget

  Een fietsvakantie is een stuk goedkoper! Niet alleen bespaar je eventueel alle kosten met een auto, zoals benzine maar er zijn meer kosten die je kan uitsparen:

  • Geen dure hotels en resorts
  • Geen vliegtickets
  • Geen onnodige aankopen aangezien je beperkte ruimte hebt
  • Bij pech is de reparatie van een fiets vaak goedkoper en zo verholpen

  Veel redenen dus om toch voor een fiets vakantie te kiezen.

  Zelf op fietsvakantie?

  Overweeg je zelf een fietsvakantie, dan moet je eerst beschikken over een goede fiets. Het leuke van deze investering is dat je er altijd nog iets aan hebt. Bij de fiets fabriek kunnen ze je alles vertellen over een goede fiets om mee op vakantie te gaan. Ben je wat minder te been, dan kunnen ze je bijvoorbeeld adviseren een elektrische fiets te nemen!

   

  Categories: Geen categorie